Zapečená cuketa s quinoou a kozím sýrem

Suroviny

4 kulaté cukety (můžete použít malé klasické)
100 g quinoi (nevařené)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
110 g měkkého kozího sýra
150 g čerstvého špenátu
1 lžíce ghí
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
opražená dýňová semínka

2
porce
obtížnost
1843 kJ / porce

Postup

Předehřejeme troubu na 170°C. Uvaříme quinou podle návodu (nezapoměňte ji proprat horkou vodou, aby se zbavila hořkosti )

Cukety omyjeme, ořízneme konce a vydlabeme dužinu. Pokud používáme cukety klasického tvaru, rozřízneme je podélně na půl a též vydlabeme dužinu.

Na lžičce GHÍ si orestujeme cibulku do měkka, přidáme hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavíme, česnek musí jen zavoňet, jakmile ho osmahneme moc, bude hořký.

Směs posolíme a opepříme podle chuti, nadrobíme do ní kozí sýr, přidáme quinou a dobře promícháme.

Směsí si naplníme cukety.

Naplněné cukety pečeme asi 45 minut, pokud půjde o cukety klasického tvaru, stačí 30 minut a méně.

Hotové servírujeme posypané dýňovými semínky, můžeme přidat i špetku čerstvých bylinek.

2 porce | doba přípravy 50 minut | 1843 kJ / 440 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Kuřecí kari s kustovnicí čínskou
8
porcí
obtížnost
1054 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Indický salát s falafelem
2
porce
obtížnost
1506 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Jaroslav Vondrák

I přes zdravotní problémy mám 41 kg dole

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc