4 kulaté cukety (můžete použít malé klasické)
100 g quinoi (nevařené)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
110 g měkkého kozího sýra
150 g čerstvého špenátu
1 lžíce ghí
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
opražená dýňová semínka
Předehřejeme troubu na 170°C. Uvaříme quinou podle návodu (nezapoměňte ji proprat horkou vodou, aby se zbavila hořkosti )
Cukety omyjeme, ořízneme konce a vydlabeme dužinu. Pokud používáme cukety klasického tvaru, rozřízneme je podélně na půl a též vydlabeme dužinu.
Na lžičce GHÍ si orestujeme cibulku do měkka, přidáme hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavíme, česnek musí jen zavoňet, jakmile ho osmahneme moc, bude hořký.
Směs posolíme a opepříme podle chuti, nadrobíme do ní kozí sýr, přidáme quinou a dobře promícháme.
Směsí si naplníme cukety.
Naplněné cukety pečeme asi 45 minut, pokud půjde o cukety klasického tvaru, stačí 30 minut a méně.
Hotové servírujeme posypané dýňovými semínky, můžeme přidat i špetku čerstvých bylinek.
2 porce | doba přípravy 50 minut | 1843 kJ / 440 kcal