400 g mletého hovězího masa
2 ks cibule šalotky
1 ČL bazalky
1 ČL tymiánu
2 špetky pepře
2 špetky soli
2 ks žitné bagety
100 g celeru
2 PL bílého jogurtu
1 ČL oregana
2 stroužky česneku
2 PL olivového oleje
2 ČL vinného octa
4 ks slepičího vejce velikosti M
Mleté hovězí maso smícháme na kostičky
s nakrájenou šalotkou, kořením včetně soli a pepře
a navlhčenýma rukama vytvarujeme karbanátek, který uložíme na půl hodiny do lednice. Poté ho vložíme na gril a dobře propečeme. Na grilu také opečeme pečivo.
Mezitím si připravíme omáčku tak, že v kuchyňském robotu umixujeme celer spolu s ostatními ingrediencemi na omáčku kromě vinného octa, který vmícháme až těsně před koncem.
Do rozpálené pánve rozklepneme vejce a asi 4–5 min smažíme, dokud bílek neztuhne.
Na talíř naservírujeme karbanátek s volským okem, přelijeme omáčkou a dozdobíme opečeným pečivem.
4 porce | doba přípravy 40 minut | 1979 kJ / 473 kcal
Vhodné pro sportovce, zdroj bílkovin, pro celou rodinu