Zapékaný lilek

Efektní a velmi chutný recept na zpracování lilku. Tento pokrm můžete podávat i jako lehký předkrm.

Suroviny

1 větší lilek
1 lžíce strouhaného parmezánu
200 g sýru ricotta
240 g loupaných sekaných rajčat v plechovce
čerstvá bazalka
1 lžíce olivového oleje
česnek
sůl, pepř

4
porce
obtížnost
589 kJ / porce

Postup


Lilek nakrájíme podélně na asi 1,5cm tenké plátky. Posolíme a necháme vypotit. Osušíme.

Ricottu smícháme s nastrouhaným parmezánem a ochutíme prolisovaným česnekem a pepřem.

Lilky opečeme na troše olivového oleje na pánvi.  

Každý plátek pomažemeRicottovou pomazánkou  a svineme.

Omáčku připravíme smícháním rajčat z plechovkya natrhané bazalky.

Chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje (můžeme přidat i cibuli a česnek – nejprve je obděláme).

Lilkové závitky vyskládáme do zapékací mísy a přelijeme rajčatovou omáčkou.

Pečeme v troubě při 180C asi 25 minut.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 589 kJ / 141 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Tofu po římsku
4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Velikonoční recepty
Velikonoční menu 2020
Bylinková velikonoční nádivka
4
porce
obtížnost
992 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život