Zapékaný lilek

Efektní a velmi chutný recept na zpracování lilku. Tento pokrm můžete podávat i jako lehký předkrm.

Suroviny

1 větší lilek
1 lžíce strouhaného parmezánu
200 g sýru ricotta
240 g loupaných sekaných rajčat v plechovce
čerstvá bazalka
1 lžíce olivového oleje
česnek
sůl, pepř

4
porce
obtížnost
589 kJ / porce

Postup


Lilek nakrájíme podélně na asi 1,5cm tenké plátky. Posolíme a necháme vypotit. Osušíme.

Ricottu smícháme s nastrouhaným parmezánem a ochutíme prolisovaným česnekem a pepřem.

Lilky opečeme na troše olivového oleje na pánvi.  

Každý plátek pomažemeRicottovou pomazánkou  a svineme.

Omáčku připravíme smícháním rajčat z plechovkya natrhané bazalky.

Chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje (můžeme přidat i cibuli a česnek – nejprve je obděláme).

Lilkové závitky vyskládáme do zapékací mísy a přelijeme rajčatovou omáčkou.

Pečeme v troubě při 180C asi 25 minut.

4 porce | doba přípravy 45 minut | 589 kJ / 141 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Papriková rýže
4
porce
obtížnost
1358 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Hovězí kostky s dýní
4
porce
obtížnost
1551 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Ivan Mariňák

Zhubl jsem v klidu a bez hladovění

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo