1 větší lilek
1 lžíce strouhaného parmezánu
200 g sýru ricotta
240 g loupaných sekaných rajčat v plechovce
čerstvá bazalka
1 lžíce olivového oleje
česnek
sůl, pepř
Lilek nakrájíme podélně na asi 1,5cm tenké plátky. Posolíme a necháme vypotit. Osušíme.
Ricottu smícháme s nastrouhaným parmezánem a ochutíme prolisovaným česnekem a pepřem.
Lilky opečeme na troše olivového oleje na pánvi.
Každý plátek pomažemeRicottovou pomazánkou a svineme.
Omáčku připravíme smícháním rajčat z plechovkya natrhané bazalky.
Chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem a trochou olivového oleje (můžeme přidat i cibuli a česnek – nejprve je obděláme).
Lilkové závitky vyskládáme do zapékací mísy a přelijeme rajčatovou omáčkou.
Pečeme v troubě při 180C asi 25 minut.
4 porce | doba přípravy 45 minut | 589 kJ / 141 kcal