Zelená polévka s čedarem

Tato výživná zeleninová polévka je ideální jako oběd a nebo večeře, která vás překvapí nejen skvělou chutí, ale také výborně zasytí. Díky velkému množství zeleniny tělu dodá i dostatek vitaminů a vlákniny.

Suroviny

30 g másla
1 středně velká cibule
1 řapíkatý celer
1 pórek
2 stroužky česneku
1000 ml kuřecího vývaru
500 g brokolice
60 g baby špenátu
150 g čedaru vcelku
špetka soli

4
porce
obtížnost
1443 kJ / porce

Postup

Nejprve si připravíme zeleninu. Cibuli nakrájíme nahrubo, celer na tenké plátky a pórek na tenká kolečka. Brokolici rozebereme na růžičky a nahrubo nasekáme. Česnek prolisujeme a čedar nastrouháme najemno. 

V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibuli, celer a pórek a dusíme, dokud vše není měkké.

Přidáme česnek a minutu restujeme.

Zalijeme studeným kuřecím vývarem a přivedeme k varu.

Přidáme brokolici a necháme ji povařit cca 8 minut, dokud není měkká.

Do směsi vložíme ještě špenát a vaříme další minutu.

Stáhneme z plamene, vmícháme sýr a vše rozmixujeme dohladka.

Podle potřeby dochutíme solí a můžeme podávat.

TIP: Chcete-li mít tuto polévku úplně vegetariánskou, vyměňte masový vývar za zeleninový nebo jen za vodu.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 1443 kJ / 345 kcal

Zdroj vlákniny

Tuky
21,0 g
Sacharidy
19,0 g
Bílkoviny
19,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Obědy
Krémová kukuřičná polévka
2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Obědy
Lahodná mrkvová polévka se zázvorem
4
porce
obtížnost
1139 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála