1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce červené thajské kari pasty
2 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
300 g sójových výhonků
1 červená paprika nakrájená na proužky
1 svazek jarní cibulky
1 lžíce sójové omáčky
listy koriandru
1 lžíce čerstvě nastrouhaného zázvoru na marinádu
4 prolisované stroužky česneku na marinádu
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce dijonské hořčcice
4 lžíce přírodní sójové omáčky
500 g BIO tofu natural nakrájeného na kostky
olivový olej na osmahnutí
Připravte si marinádu ze zázvoru, česneku, cukru, hořčice, sójové omáčky.
Kostky tofu v ní nechte marinovat alespoň 30 minut (můžete nechat v lednici v přes noc).
Pro Stir-fry rozehřejte sezamový olej.
Přidejte kari pastu. několik vteřin míchejte, přidejte česnek, zázvor a opět zamíchejte.
Zeleninu dejte do pánve wok a za stálého míchání nechte osmahnout 1-2 minuty.
Zakryjte a duste 5 minut, až zelenina změkne.
Přimíchejte sójovou omáčku.
Mezitím nechte tofu okapat, marinádu uschovejte.
Tofu osmahněte z obou stran v trošce rozehřátého olivového oleje. Hotové kousky udržujte teplé, dokud nebude zelenina měkká.
Zbývající marinádu přidejte k zelenině. Ochuťte solí, podávejte s velmi horkým tofu a posypané koriandrem.
6 porcí | doba přípravy 30 minut | 1235 kJ / 295 kcal