Hustá zeleninová polévka s fazolemi

Suroviny

1/2 kg brambor oloupaných a nakrájených na kostky (nebo dýně)
1 středně velká cibule
1 lžíce řepkového nebo olivového oleje
3-4 mrkve nakrájené na kolečka
1 petržel nakrájená na kolečka
1/2 celeru nakrájeného na kostky
250 g fazolí nebo cizrny
1 l zeleninového vývaru (dle potřebné hustoty lze tekutinu přidat)
majoránka, sůl, pepř
česnek

4
porce
obtížnost
949 kJ / porce

Postup

Fazole nebo cizrnu namočíme přes noc do vody (můžeme použít i luštěniny z konzervy, ty ale řádně propláchneme). Druhý den vodu slijeme a v nové vodě fazole uvaříme do měkka. 

Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme mrkev, celer, petržel a brambory. Zalijeme vývarem a vaříme asi 30 minut, ke konci přidáme uvařenou luštěninu.

Polévku ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem. 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 949 kJ / 227 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Grilovaný biftek se zeleninovými hranolky a dipem
1
porce
obtížnost
1591 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Rybí polévka Halászlé
4
porce
obtížnost
1360 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál