Hustá zeleninová polévka s fazolemi

Suroviny

1/2 kg brambor oloupaných a nakrájených na kostky (nebo dýně)
1 středně velká cibule
1 lžíce řepkového nebo olivového oleje
3-4 mrkve nakrájené na kolečka
1 petržel nakrájená na kolečka
1/2 celeru nakrájeného na kostky
250 g fazolí nebo cizrny
1 l zeleninového vývaru (dle potřebné hustoty lze tekutinu přidat)
majoránka, sůl, pepř
česnek

4
porce
obtížnost
949 kJ / porce

Postup

Fazole nebo cizrnu namočíme přes noc do vody (můžeme použít i luštěniny z konzervy, ty ale řádně propláchneme). Druhý den vodu slijeme a v nové vodě fazole uvaříme do měkka. 

Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme mrkev, celer, petržel a brambory. Zalijeme vývarem a vaříme asi 30 minut, ke konci přidáme uvařenou luštěninu.

Polévku ochutíme solí, pepřem, majoránkou a česnekem. 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 949 kJ / 227 kcal

Další recepty

15 minut
Polévky
Chřestová polévka
4
porce
obtížnost
358 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Květáková polévka s celozrnnými noky
4
porce
obtížnost
424 kJ / porce

Vaše proměny

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí