25 g cibule
70 g vařených nebo sterilovaných fazolí typu ledvina
180 g rajčat
špetka mleté sladké papriky
1 ČL chilli papričky
5 ml olivového oleje
70 g kukuřice v plechu
50 g červené papriky
špetka pepře
špetka soli
50 g neloupané rýže
60 g rukoly
Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji, krátce podusíme a přidáme jemně nakrájenou chilli papričku, mletou papriku, sůl a pepř.
Poté přidáme fazole, pokrájená rajčata, papriku, kukuřici a vše spolu prohřejeme. Rajčata pustí šťávu a vytvoří lehkou omáčku.
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
Zeleninové chilli con carne podáváme s rýží a se salátem z rukoly ochuceným dle vlastní chuti.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 1949 kJ / 466 kcal
Vhodné pro vegetariány, nízký glykemický index, zdroj vlákniny