Zeleninové chilli con carne

Chilli con carne bez masa se hodí jako oběd nebo večeře v letních horkých dnech, kdy je dostatek čerstvé zeleniny a chuť na ni roste. O zdroj bílkovin se pak postarají fazole.

Suroviny

25 g cibule
70 g vařených nebo sterilovaných fazolí typu ledvina
180 g rajčat
špetka mleté sladké papriky
1 ČL chilli papričky
5 ml olivového oleje
70 g kukuřice v plechu
50 g červené papriky
špetka pepře
špetka soli
50 g neloupané rýže
60 g rukoly

1
porce
obtížnost
1949 kJ / porce

Postup

Cibulku nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji, krátce podusíme a přidáme jemně nakrájenou chilli papričku, mletou papriku, sůl a pepř.

Poté přidáme fazole, pokrájená rajčata, papriku, kukuřici a vše spolu prohřejeme. Rajčata pustí šťávu a vytvoří lehkou omáčku.

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.

Zeleninové chilli con carne podáváme s rýží a se salátem z rukoly ochuceným dle vlastní chuti.

 

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1949 kJ / 466 kcal

Vhodné pro vegetariány, nízký glykemický index, zdroj vlákniny

Tuky
16,0 g
Sacharidy
79,0 g
Bílkoviny
9,0 g
Vláknina
13,0 g

Další recepty

30 minut
Večeře
Česnekové krevety
2
porce
obtížnost
627 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Obědy
Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí
4
porce
obtížnost
1646 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Petra Spěváčková

Neměla jsem žádnou motivaci a místo hubnutí jsem jenom přibírala