1 sáček kysaného zelí
1 uzený tempeh
1 cibule
4 lžíce slunečnicového oleje
2 velké brambory
hrst sušených hub
1 lžíce bujonu Würzl
2 lžíce mleté papriky
2 lžička kmínu
4 bobkové listy
1 lžička mořské soli
Kysané zelí uvařte zvlášť, cca 20 minut.
Ve větším hrnci osmahněte na oleji nakrájenou cibuli, přidejte kmín a papriku, lehce orestujte.
Zalijte 1 l vody, přidejte bobkový list, brambory, namočené houby a vařte do změknutí brambor.
Přidejte uvařené zelí a nakrájený tempeh, promíchejte
Tip: Zelňačku můžete zahustit kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. Před podáváním zjemnit sójovou smetanou nebo Sojade.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 40 minut | 1389 kJ / 332 kcal