320 g srnčího masa (plec, přední maso nebo kýta)
15 g řepkového oleje
200 ml červeného suchého vína
320 ml vody
200 g mrkve
200 g celeru
2 cibule
2-3 stroužky česneku
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
lžička sladké mleté papriky
2 lžíce brusinkové zavařeniny
20 g strouhaného perníku na zahuštění
50 g chleba k podávání na porci
Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji ve větším hrnci, jakmile je zlatavá, přidáme omyté, očištěné a na kostky nakrájené maso a plátky česneku.
Maso necháme zatáhnout.
Obsah hrnce zaprášíme paprikou. Přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev, celer a chvíli vše společně restujeme.
Přidáme koření. Zalijeme vodou (případně vývarem) a vínem.
Necháme zvolna dusit (aslespoň hodinu) dokud není maso měkké. Občas promícháme.
Před koncem varu přidáme brusinkovou zavařeninu a strouhaný perník na zahuštění, dle potřeby dochutíme solí.
Podáváme s žitným chlebem.
4 porce | doba přípravy 150 minut | 1633 kJ / 390 kcal