Bezlepkový dortík s mangem a skyrem

Tento bezlepkový dortík k malé zdravé dopolední svačině nám dodá nejen dobrou náladu, ale díky jogurtu i bílkoviny. Kešu ořechy a mandle jsou známé pro svůj obsah vitaminů skupiny B a řadu minerálních látek, např. hořčíku a draslíku. Datle kromě vitaminů a minerálních látek jsou především zdrojem rozpustné vlákniny.

Suroviny

420 g bílého skyru (3 kelímky)
1 vanilkového lusku (popř. lžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených neslazených datlů
40 g kešu ořechů
40 g mandlí
100 g jahod
1 zralé mango

4
porce
obtížnost
1247 kJ / porce

Postup

Ze skyru, medu a vanilkového extraktu vymícháme krém. (Pokud použijeme vanilkový lusk, opatrně ho po délce nařízneme a tupou stranou nože zrníčka vyškrábeme z obou stran a vmícháme do krému.)

Datle a ořechy rozmixujeme tak, aby vytvořily lepivou drobenku. Směs natlačíme do 4 skleniček a na ni naneseme krém.

Mango rozmixujeme a vytvoříme třetí vrstvu.

Dezert ozdobíme jahodami.

4 porce | doba přípravy 25 minut | 1247 kJ / 298 kcal

Vhodné pro děti a sportovce, zdroj bílkovin, bez lepku

Tuky
10,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Ořechové koláčky
2
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Večeře
Svačiny
Zeleninové tyčinky s tempehem
1
porce
obtížnost
963 kJ / porce

Vaše proměny

Lenka Ersepková

Jsem veselejší, vyrovnaná sama se sebou a spokojená žena

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat