100 g hovězího masa na biftek
5 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
65 g špaldového kuskusu
80 g lilku
60 g cukety
80 g červené papriky
větvička rozmarýnu k ozdobení
Maso lehce naklepeme rukou, opepříme, pokapeme částí oleje a necháme cca 20 minut odležet.
Zeleninu očistíme, pokapeme olejem, osolíme a grilujeme na kontaktním grilu a nebo na pečicím papíře v troubě s grilem dozlatova.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu a ochutíme solí a pepřem.
Biftek zprudka opečeme na oleji po obou stranách, osolíme a necháme chvíli odpočinout. Poté jej nakrájíme na plátky a podáváme s kuskusem a grilovanou zeleninou.
TIP: Chceme-li maso dobře propečené i uvnitř, z každé strany ho zprudka opečeme cca 3 minuty a potom ho ještě cca 8 minut dopečeme na mírném plameni.
1 porce | doba přípravy 40 minut | 1849 kJ / 442 kcal
Vhodné pro sportovce a diabetiky, zdroj bílkovin a vlákniny