100 g hovězího mletého masa
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer)
50 g cibule
150 g sterilovaných loupaných rajčat
1 stroužek česneku
50 ml suchého červeného vína
2 g oregana
1 ČL řepkového oleje
40 g bezvaječných semolinových těstovin
10 g parmazánu
čerstvý mletý pepř
sůl
V hrnci nebo pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a chvíli opékáme, poté přidáme cibuli nakrájenou na jemno a společně opékáme dozlatova. Poté přidáme mleté maso a restujeme, dokud se nezatáhne. Poté vše zalijeme vínem, necháme krátce povařit, přidáme rajčata, rozdrcený česnek, oregano, ochutíme solí a pepřem. Můžeme lehce podlít vodou a pozvolna dusíme pod poklicí alespoň hodinu. Nakonec smícháme s těstovinami uvařenými al dente, posypeme sýrem a podáváme.
Autor receptu a fotografií: Pavel Hejda, NUTRIADAPT Praha 8 - SOKOLOVSKÁ
1 porce | doba přípravy 75 minut | 2186 kJ / 522 kcal
Vhodné pro celou rodinu, vhodné pro sportovce, zdroj vlákniny a bílkovin, vhodné pro proteinovou stravu NTA