Hovězí placky s bramborami a fazolkami

Hovězí placky z libového masa jsou skvělou volbou, jak v kuchyni zpracovat červené maso. To má vysoký obsah železa a vitaminu B12, při jejichž nedostatku může nastat chudokrevnost. Fazolkami dodáte tělu potřebnou vlákninu.

Suroviny

100 g brambor
100 g zelených fazolek
100 g mletého libového hovězího masa
špetka soli
špetka pepře
1 stroužek česneku
40 g cibule
1 PL řepkového oleje

1
porce
obtížnost
1626 kJ / porce

Postup

Prolisovaný česnek a cibuli nakrájenou najemno dobře promícháme s mletým hovězím masem. Směs osolíme, opepříme a utvoříme malé placky. 

Ty pak pomažeme olejem, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C cca 30 minut. Než se placky upečou, tak uvaříme brambory v osolené vodě doměkka a podusíme lehce osolené fazolky. Placky podáváme s bramborami a fazolkami.

 
 

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1626 kJ / 389 kcal

Zdroj bílkovin a vlákniny, vhodné pro celou rodinu, diabetiky a sportovce

Tuky
19,0 g
Sacharidy
27,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
7,0 g

Další recepty

30 minut
Polévky
Obědy
Lahodná mrkvová polévka se zázvorem
4
porce
obtížnost
1139 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Obědy
Svačiny
Snídaně
Špaldové palačinky s krémovým špenátem
1
porce
obtížnost
2109 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...