Borůvková zmrzlina

Borůvky jsou doslova nabité vitaminy. Kromě vitaminu C a E obsahují i vitaminy skupiny B. Z minerálních látek v nich najdeme např. železo, vápník, hořčík či zinek. Spojení jogurtu a borůvek vykouzlí zdravou lahodnou zmrzlinu, která narozdíl od komerčně prodávaných neobsahuje nevhodná sladidla (glukózové sirupy aj.), umělá barviva a další nevhodná aditiva.

Suroviny

100 g borůvek (čerstvých nebo mražených)
140 g řeckého 0% jogurtu
led (5 kostek)
máta (několik lístků) a čerstvé borůvky na dozdobení (10 ks)
5 g medu (1 čajová lžička)

1
porce
obtížnost
630 kJ / porce

Postup

Čerstvé borůvky zmrazíme nejlépe den předem.

Mražené borůvky rozmixujeme v mixéru nebo smoothie makeru společně s řeckým jogurtem a ledem. Můžeme použít i ponorný mixér.

Hotovou zmrzlinu podáváme dozdobenou lístky máty a celými borůvkami.

TIP: Zmrzlinu lze dosladit medem – med přidáme přímo do mixovené směsi.
TIP 2: Čerstvé ovoce můžeme nejdříve rozmixovat s jogurtem (a popř. s medem) a teprve poté směs vložit do mrazáku.
TIP 3: Další recept na zdravou ovocnou zmrzlinu s chia semínky je ZDE.

1 porce | doba přípravy 10 minut | 630 kJ / 151 kcal

Vhodné pro děti, diabetiky, sportovce a vegetariány, bez lepku, zdroj vlákniny a bílkovin

Tuky
1,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Svačiny
Tématické kuchařky
SVAČINKY PRO DĚTI A ŠKOLÁKY
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Svačiny
Snídaně
Hroznové trifle s plody goji
4
porce
obtížnost
649 kJ / porce

Vaše proměny

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat