Brokolicové placičky se salátem

Tento pokrm vhodný k večeři je díky brokolici bohatým zdrojem vlákniny, minerálů a vitamínů – hlavně vitamínu C, toho má dvojnásobně více než citrusy. Brokolice přispívá k prevenci řadě kardiovaskulárních onemocnění a je také zdrojem antioxidantů, které chrání buňky před volnými radikály. Se salátem chutnají placičky svěže díky jeho nízké kalorické hodnotě.

Suroviny

400 g brokolice
120 g 30% sýru Eidam
1 ks vejce
špetka soli
špetka pepře
80 g celozrnné špaldové mouky
30 g másla
150 g ledového salátu

2
porce
2249 kJ / porce

Postup

Brokolici rozkrájíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme je doměkka. Scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí na jemno rozmačkáme. Sýr nastrouháme na brokolici a přidáme vejce, sůl, pepř a mouku. Vše smícháme dohromady a utvoříme hmotu na placičky. Na rozehřátém tuku opékáme placičky z obou stran. Podáváme se salátem.

2 porce | doba přípravy 40 minut | 2249 kJ / 538 kcal

Vhodné pro celou rodinu, vhodné pro vegetariány, vhodné pro diabetiky, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny, nízký glykemický index

Tuky
27,0 g
Sacharidy
39,0 g
Bílkoviny
34,0 g
Vláknina
10,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Burger s volským okem a omáčkou z řapíkatého celeru
4
porce
obtížnost
1979 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Večeře
Česnekové krevety
2
porce
obtížnost
627 kJ / porce

Vaše proměny

Roxana Julieta Cascone

Zkusila jsem i různé diety, při kterých jsem zhubla, ale nevydrželo mi to dlouho a kila šla opět nahoru

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé