Brokolicový salát s těstovinami a cizrnou

Varianta zdravého lehkého oběda, který vám bude chutnat za tepla i za studena.

Suroviny

1 celá brokolice
1 plechovka cizrny
1 stroužek česneku
1 lžíce olivového oleje
50 g (pohankové) mušličky
sůl
pepř

2
porce
obtížnost
1999 kJ / porce

Postup

Brokolici rozdělíme na malé růžičky a vaříme v páře, dokud nebude „na skus" (doba vaření cca 8-10 minut).  Uvařenou brokolici ihned zchladíme studenou vodou, aby neztratila barvu. Těstoviny uvaříme dle návodu. Brokolici necháme okapat a těstoviny slijeme. Cizrnu propláchneme pod tekoucí vodou, abychom ji zbavili slaného nálevu a i přebytečné soli. Těstoviny, brokolici a cizrnu smícháme ve velké míse. Česnek prolisujeme a přidáme lžíci oleje. Osolíme, opepříme. Zálivku nalijeme na salát a důkladně promícháme. Necháme uležet minimálně 3 hodiny, nejlépe do druhého dne.

 

TIP: Pokud chcete salát ještě barevnější, můžete přidat na kostičky pokrájenou mrkev, kterou si předem podusíte na trošce oleje.  

 

Studené saláty: Studené saláty si můžete vzít s sebou, kamkoliv jdete. Oběd máte vždy po ruce a nejste závislí na teplém jídle. Pokud navíc do salátu přidáte luštěniny, vydržíte díky obsahu bílkovin déle sytější a množství vlákniny se mnohonásobně zvýší.

 

2 porce | doba přípravy 25 minut | 1999 kJ / 478 kcal

Další recepty

60 minut
Saláty
Grilovaný kozí sýr s ořechovou krustou a glazovanou cibulkou
4
porce
obtížnost
1439 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Saláty
Ovocný salát se semínky a oříšky
1
porce
obtížnost
1574 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku