Bulgurový salát s ředkvičkami

Suroviny

100 g bulguru
150 g svazek ředkviček
75 g stonky řapíkatého celeru
1 lžíce jablečného octa
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1/2 krabičky řeřichy

2
porce
obtížnost
446 kJ / porce

Postup

Bulgur uvaříme ve vodě  cca 10 minut, scedíme a necháme dobře okapat.

Důkladně očistěné a omyté ředkvičky nakrájíme na kolečka, celer na kostičky.

Z octa a oleje  připravíme zálivku, kterou ochutíme solí a pepřem.

Bulgur smícháme se zeleninou, zalijeme zálivkou a můžeme podávat.

2 porce | doba přípravy 15 minut | 446 kJ / 107 kcal

Tuky
5,5 g
Sacharidy
14,5 g
Bílkoviny
3,0 g
Vláknina
4,5 g

Další recepty

60 minut
Saláty
Kuskusový salát s uzeným tofu
3
porce
obtížnost
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Saláty
Večeře
Grilované žampiony s paprikou a rajčátky
4
porce
obtížnost
816 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně