Cibulačka s tempehem

Suroviny

cibule bílá 300g
cibule červená 300g
pórek 200g
brambory 200g
sušený libeček
mletý kmín
1/2 kostky bujónu Würzl
petrželová nať
čerstvá šalvěj
česnek
tempeh 200g

4
porce
obtížnost
944 kJ / porce

Postup

Na oleji zpěňte do zlatova cibuli, na kolečka nakrájený pórek, utřený česnek a šalvěj.

Potom přelijte do hrnce s vodou a bujónem, přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.

Před koncem varu přidejte mražený nebo konzervovaný hrášek (pokud přidáváte syrový, je nutno jej povařit o několik minut déle).

Polévku dochuťte kořením a na talíři podávejte s plátky tempehu.

Tempeh můžete krátce ogrilovat na sucho v tousteru nebo na nepřilnavé pánvi (titanová nebo green-pan).

4 porce | doba přípravy 30 minut | 944 kJ / 226 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
29,0 g
Bílkoviny
15,0 g
Vláknina
9,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Špagety celozrnné s červenou čočkou na víně
4
porce
obtížnost
1545 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Tofu po římsku
4
porce
obtížnost
1569 kJ / porce

Vaše proměny

Marcela Součková

Přibírala jsem na váze a začala se cítit psychicky hodně špatně

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál