Citrónová kuřecí stehýnka

Suroviny

2 ks kuřecích stehýnek
2 ks citrónů (na šťávu) + 1 citron na pečení
6 stroužků česneku
3 lžičky provensálského koření
1 lžička himalájské soli
1 lžička másla

2
porce
obtížnost
870 kJ / porce

Postup

Kuřecí stehýnka omyjeme a naložíme je do citrónové šťávy nejlépe přes noc.

Stehýnka vyjmeme z citrónové šťávy, ze všech stran okořeníme, vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou, vložíme máslo, přiklopíme víkem a dáme zapéct.

Po 40 minutách víko odklopíme, stehýnka posypeme na kousky nakrájeným česnekem, přidáme  plátky dobře očištěného citrónu a pečeme dozlatova  nepřikryté.

Podáváme s těstovinami, nebo rýží.

2 porce | doba přípravy 60 minut | 870 kJ / 208 kcal

Tuky
7,0 g
Sacharidy
4,0 g
Bílkoviny
31,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel
4
porce
obtížnost
1207 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Citronová čočka
4
porce
obtížnost
1376 kJ / porce

Vaše proměny

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat