Cizrnová polévka

Suroviny

500 g cizrny
1 ks bramboru
2 ks mrkve
1 stonek řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
1 ks zeleninového bujonu bez glutamátu
100 ml smetany 12% na zjemnění
sůl
majoránka
drcený kmín
bobkový list

6
porcí
obtížnost
1330 kJ / porce

Postup

Cizrnu dáme do nádoby, zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat.

Druhý den vylijeme vodu, cizrnu propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou.

Přidáme kmín, bobkový list a uvaříme do měkka (cca 1,5 hodiny), po hodině vaření přidáme bujón.

Ve druhém hrnci uvaříme v osolené vodě brambor, mrkev a celer nakrájené na kostičky.

Z uvařené cizrny vyndáme bobkový list, přidáme uvařenou zeleninu a vše rozmixujeme na hladký krém.

Část zeleniny a cizrny můžeme nechat nerozmixované na ozdobení polévky.

Polévku dochutíme solí, majoránkou, česnekem, zjemníme trochou smetany a na talíři zakápneme olivovým olejem.

 

6 porcí | doba přípravy 90 minut | 1330 kJ / 318 kcal

Tuky
6,4 g
Sacharidy
48,0 g
Bílkoviny
18,2 g
Vláknina
11,3 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Polévka z červené čočky
3
porce
obtížnost
1102 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Polévky
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
4
porce
358 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála