400 g hlívy ústřičné
1 cibule
1 mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lžička mleté papriky
kmín, majoránka
2 stroužky česneku
lžička řepkového oleje
750 ml zeleninového vývaru
1 lžíce špaldové nebo pohankové mouky
Na oleji nechte zpěnit cibuli nakrájenou najemno,
přidejte na proužky nakrájenou hlívu, na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, posypte mletou paprikou, kmínem a moukou a chvíli společně restujte.
Dávejte pozor, abyste mletou papriku nespálili - polévka by pak byla hořká.
Vše zalijte teplým zeleninovým vývarem nebo vodou a nechte pod pokličkou vařit asi 20 minut.
Nakonec dochuťte solí, pepřem, majoránkou, česnekem.
4 porce | doba přípravy 30 minut | 358 kJ / 86 kcal