500 g batátů
480 g sterilované cizrny
2 slepičí vejce velikosti M
1 čajová lžička majoránky
1 čajová lžička kari koření
sůl
4 polévkové lžíce olivového oleje
70 g cibule
4 stroužky česneku
200 g špaldové mouky celozrnné
30 g strouhanky
400 g mrkve
400 g brokolice
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. Po vychladnutí batáty nasypeme do misky, přidáme propláchnutou cizrnu a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme vejce (část bílku si dáme stranou na potření), koření, na oleji orestovanou cibulku a rozetřený česnek. Směs důkladně promícháme s moukou. Z hmoty pak vytvarujeme šišku, kterou dáme na pečícím papírem nebo olivovým olejem vytřený plech. Potřeme zbylým bílkem, posypeme strouhankou a lehce přitiskneme. Sekanou pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 40 minut dozlatova. Mezitím očistíme zeleninu, nakrájíme na menší kousky a podusíme doměkka. Hotovou sekanou podáváme spolu s dušenou zeleninou.
8 porcí | doba přípravy 75 minut | 1466 kJ / 350 kcal
Vhodné pro vegetariány, nízký glykemický index, zdroj vlákniny