150 g cizrny
2 červené cibule
200 g dýně hokaido
5 rajčat
2 brambory
1 mrkev
75 g datlí bez pecek
svazek čerstvého koriandru
2 stroužky česneku
1,5 lžičky zeleninového bujonu Würzl
1,5 lžičky římského kmínu
1,5 lžičky mleté papriky
1,5 lžičky kukuřičného škrobu
1,5 lžičky skořice
4 lžíce olivového oleje
kousek čerstvého zázvoru (oloupeme a nastrouháme na jemno)
Cizrnu, kterou jste měli od minulého dne namočenou, propláchněte, dejte do většího hrnce a odděleně vařte do měkka 30-40 minut.
Cibuli nakrájenou na hrubo vložte do rozpáleného oleje a osmahněte do hněda. Přidejte koření a vše krátce osmahněte (3–5 minut). Zalijte vodou, přidejte na kostky nakrájené brambory a mrkev, dochuťte Würzlem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
Přidejte na hrubo nasekané datle, na větší kostky nakrájenou dýni hokaido (nemusí se loupat, stačí jen umýt a vydlabat semínka), rajčata a vše opět duste, až začne dýně měknout. Dle potřeby dolijte trochu vody, aby byla zelenina ponořená.
Do směsi vsypte uvařenou cizrnu. Dle potřeby můžete omáčku zaprášit kukuřičným škrobem. Odstavte a vmíchejte na hrubo nasekaný koriandr.
Tento pokrm je možno servírovat s jakoukoliv rýží, kuskusem nebo pečivem.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
4 porce | doba přípravy 50 minut | 1450 kJ / 347 kcal