Datlovo ořechové pusinky

Pusinky jsou díky datlím a směsi ořechů výživné a mají výbornou nevšední chuť. Ořechy obsahují zdravé omega nenasycené mastné kyseliny, které pozitivně působí proti riziku aterosklerózy a jiných kardiovaskulárních chorob. Neobsahují mouku ani přidaný tuk, jsou tedy velmi dobře stravitelné a opravdu lehké jako vánek!

Suroviny

2 bílky
60 g sušených datlí
50 g mletých vlašských ořechů
50 g hrubě sekaných vlašských ořechů
50 g hrubě sekaných mandlí
1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu
2 lžičky strouhaného kokosu

50
porcí
obtížnost
99 kJ / porce

Postup

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Bílky vyšleháme do tuhého sněhu.

Datle nakrájíme na menší kousky.

Sníh lehce promícháme s nakrájenými datlemi, ořechy a mandlemi.

Z citronu nastrouháme 1 lžičku citronové kůry a přidáme ji do hmoty společně s kokosem.

Z hmoty tvoříme na plech vyložený pečícím papírem kopečky.

Pusinky pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C do světle hněda.

50 porcí | doba přípravy 30 minut | 99 kJ / 24 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy
8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Rebarborový dezert
4
porce
obtížnost
920 kJ / porce

Vaše proměny

Jana Jarošová

V obchodě už mi nic nesedělo a vše mi bylo malé

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel