Domácí zeleninové chipsy

Stejně křupavé, stejně slané, přitom barevnější a také zdravější než ty klasické. Připravte si tuto klasickou pochoutku a snězte ji bez výčitek.

Suroviny

mrkev
petržel
řepa
olej ve spreji
sůl

5
porcí
obtížnost
217 kJ / porce

Postup

Oloupeme mrkev, petržel, červenou řepu a vše nakrájíme (nejlépe na mandolíně) na velmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minut „vypotit“ na papírové utěrce. Poté přebytečnou vodu odsajeme pomocí utěrky a plátky rozložíme na pečicí papír, který jemně potřeme olivovým olejem. Pečeme zhruba 10 minut na 190 °C. Poté plátky necháme vychladnout. Podáváme místo klasických chipsů.

5 porcí | doba přípravy 35 minut | 217 kJ / 52 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Špaldová vánočka
10
porcí
obtížnost
1741 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy
8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce

Vaše proměny

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Lucie Absolonová

S tím, co jsem nabrala v těhotenství, jsem marně bojovala. Teď mám 20 kg dole a hubnu dál