Drůbeží špízy se zeleninou

Převlečte pomalu zimní jídelníček za odlehčenější jarní, a to krůtím masem, které obsahuje velmi málo tuku a je dobrým zdrojem bílkovin. Žampiony jsou oblíbenou nízkokalorickou "bombou" – vynikají nízkým obsahem sacharidů, vysokým obsahem minerálních látek a vitamínů skupiny B. V kombinaci s pórkem a paprikou získáte vlákninu potřebnou pro správný chod trávicího systému. Často zapomínáme, že i brambory jsou výborným zdrojem vitamínu C, které celý pokrm doplňují.

Suroviny

200 g krůtích prsou
špetka soli, pepře
150 g žampionů
100 g pórku
150 g červené papriky
2 PL olivového oleje
300 g brambor

2
porce
obtížnost
1753 kJ / porce

Postup

Drůbeží prsa omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme a opepříme.

Oloupeme žampiony a nakrájíme na čtvrtiny.

Zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky.

Postupně vše střídavě napichujeme na špejli. Špíz vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a pečeme zhruba 40 minut na 200 °C.

V mezičase oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme jako přílohu.

2 porce | doba přípravy 60 minut | 1753 kJ / 419 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, sportovce, zdroj bílkovin

Tuky
16,0 g
Sacharidy
38,0 g
Bílkoviny
31,0 g
Vláknina
6,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Pečené kuřecí paličky s batáty
1
porce
obtížnost
1869 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Zapečené cukety
2
porce
obtížnost
1421 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat