Omeleta se špenátem

Suroviny

600 ml vody
100 g špaldové mouky hladké
80 g pohankové mouky
40 g kukuřičné mouky
2 hrsti čerstvého špenátu
1 vejce
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička soli
slunečnicový olej za studena lisovaný

4
porce
obtížnost
1036 kJ / porce

Postup

Do misky nalijeme vodu, přidáme mouky, sůl, vejce, tymián a na kousky pokrájený a opraný špenát.

Vytvoříme palačinkové těsto. Příliš husté zředíme vodou, řídké naopak zahustíme moukou. Necháme alespoň 10 minut odstát.

Pánvičku potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme.

Z těsta nabereme potřebné množství, rovnoměrně rozlijeme na pánev a rozprostřeme do krajů pánve.

Opečeme z obou stran.

Palačinky podáváme se zeleninovým salátem nebo samotné. 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1036 kJ / 248 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
41,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Cibulačka s tempehem
4
porce
obtížnost
944 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Růžičková kapusta zapečená se sýrem
4
porce
obtížnost
1750 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Alena Nekvapilová

Na začátku jsem měla o 25 kilo navíc, nyní se můj život změnil o 180°!