Omeleta se špenátem

Suroviny

600 ml vody
100 g špaldové mouky hladké
80 g pohankové mouky
40 g kukuřičné mouky
2 hrsti čerstvého špenátu
1 vejce
2 snítky čerstvého tymiánu
1 lžička soli
slunečnicový olej za studena lisovaný

4
porce
obtížnost
1036 kJ / porce

Postup

Do misky nalijeme vodu, přidáme mouky, sůl, vejce, tymián a na kousky pokrájený a opraný špenát.

Vytvoříme palačinkové těsto. Příliš husté zředíme vodou, řídké naopak zahustíme moukou. Necháme alespoň 10 minut odstát.

Pánvičku potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme.

Z těsta nabereme potřebné množství, rovnoměrně rozlijeme na pánev a rozprostřeme do krajů pánve.

Opečeme z obou stran.

Palačinky podáváme se zeleninovým salátem nebo samotné. 

4 porce | doba přípravy 45 minut | 1036 kJ / 248 kcal

Tuky
5,0 g
Sacharidy
41,0 g
Bílkoviny
8,0 g
Vláknina
1,0 g

Další recepty

30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Drůbeží špízy se zeleninou
2
porce
obtížnost
1753 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
30 minut
Hlavní jídla
Obědy
Vločkové chlupaté knedlíčky se zelím a tempehem
4
porce
obtížnost
2065 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?