Dýňové hranolky

Suroviny

1 středně velká dýně Hokaido
olivový olej
sůl, pepř, drcený kmín
bylinky (oregano, tymián, rozmarýn)

4
porce
obtížnost
557 kJ / porce

Postup

Omytou a vydlabanou dýni i se slupkou nakrájíme na menší půlměsíčky (velikostně odpovídající hranolkům). 

Hranolky dáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, okořeníme a přidáme bylinky dle chuti a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30-40 minut.

Upečené hranolky lze podle chuti potřít drceným česnekem se solí. 

Dýňové hranolky mohou být vhodnou přílohou k pečenému masu či rybě, nebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipem.

 

4 porce | doba přípravy 30 minut | 557 kJ / 133 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Cuketové placky s ovesnými a žitnými vločkami
4
porce
obtížnost
1190 kJ / porce

Vaše proměny

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...