Dýňovo-mrkvová bábovka s ořechy

Dýně nasladko

Suroviny

120 g dýně hokkaido
1 středně velká mrkev
2 vejce
50 ml obilného "mléka"
50 g vlašských ořechů
100 g hladké špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
2 polévkové lžíce medu
2 lžíce řepkového oleje

8
porcí
obtížnost
561 kJ / porce

Postup

Dýni a mrkev omyjte, mrkev oloupejte. Dýni Hokkaido není potřeba loupat.

Obě zeleniny nastrouhejte, vmíchejte nasekané ořechy, vejce, mléko, med a promíchejte.

Postupně přidávejte celozrnnou špaldovou mouku, kypřící prášek a nakonec řepkový olej.

Těsto vlijte do formy a pečte v troubě předhřáté na 180C dozlatova asi 20 minut.

Do těsta můžete přidat rozinky.

8 porcí | doba přípravy 60 minut | 561 kJ / 134 kcal

Další recepty

60 minut
Dezerty
Mandlový koláč s banány a zdravou drobenkou
8
porcí
obtížnost
1411 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
60 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Špaldová vánočka
10
porcí
obtížnost
1741 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí