150 g fazolí červená ledvina
3 lžíce ovesné smetany Oatly
1 stroužek drceného česneku
1 lžička chilli pasty
1 lžička mletého kmínu
1 lžička balzamikového octa
1 lžička medu
2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
1 lžička mořské soli
Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.
Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.
Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci. Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.
Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.
Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.
Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
6 porcí | doba přípravy 15 minut | 473 kJ / 113 kcal