Fazolová tapenáda

Suroviny

150 g fazolí červená ledvina
3 lžíce ovesné smetany Oatly
1 stroužek drceného česneku
1 lžička chilli pasty
1 lžička mletého kmínu
1 lžička balzamikového octa
1 lžička medu
2–3 lžíce čerstvě nasekaného koriandru nebo listů petržele či máty
1 lžička mořské soli

6
porcí
obtížnost
473 kJ / porce

Postup

 

Fazole namočte na 8 hodin, propláchněte a vařte doměkka přibližně 1 hodinu.

Uvařené fazole a ostatní suroviny kromě ovesné smetany dejte do mixeru a rozmixujte do hladka.

Přidejte ovesnou smetanu Oatly a míchejte, dokud směs nebude mít jemnou konzistenci.  Vmíchejte koriandr a koření pro dochucení.

Směs nechte před podáváním vychladit v lednici.

Tip: Hodí se i jako pomazánka nebo náplň do tortil.

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

6 porcí | doba přípravy 15 minut | 473 kJ / 113 kcal

Tuky
1,0 g
Sacharidy
17,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
0,1 g

Další recepty

15 minut
Pomazánky
Ředkvičková pomazánka s vajíčky a petrželkou
3
porce
obtížnost
1174 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Pomazánky
Tamari dresink s citrónem
obtížnost
1572 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů