100 g chřestu
20 g 30% sýra
5 g přepuštěného másla (ghí)
špetka soli
Chřest vložíme do vařící se osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej, na utěrce dobře osušíme a urovnáme do zapékací misky.
Takto připravený chřest pokapeme rozpuštěným přepuštěným máslem (ghí), posypeme strouhaným sýrem a vložíme pod gril nebo do hodně vyhřáté trouby.
Gratinovaný chřest se sýrem vyndáme z trouby hned, jakmile se sýr začne rozpouštět, a podáváme.
TIP: Chřest si můžeme uvařit i předem, abychom se jeho vařením už nezdržovali.
CHŘEST: Chřest je nízkokalorická zelenina vhodná pro racionální, redukční i diabetickou dietu, známá svými diuretickými účinky. Chřest je navíc zdrojem prebiotické vlákniny, která podporuje růst prospěšných střevních bakterií a zajišťuje tak i správné trávení.
Další recepy Světa zdraví s chřestem
1 porce | doba přípravy 30 minut | 498 kJ / 119 kcal
Vhodné pro celou rodinu, vegetariány a diabetiky, zdroj vlákniny