Grilované rybí špízy v citrusové marinádě

Suroviny

150 g divokého lososa bez kůže
10 velkých krevet
150 g ananasu
3 fíky
cuketa
paprika
cibule červená i bílá
MARINÁDA:
bylinky - rozmarýn, tymián, bazalka, citrónová tráva
3 polévkové lžíce olivového oleje
pomeranč
citron
sůl
pepř

2
porce
obtížnost
1195 kJ / porce

Postup

Připravíme citrusovou marinádu: nasekáme bylinky, přidáme olivový olej, šťávu z 1 citronu a 1 pomeranče.

Rybu nakrájíme na větší kousky a krevety očistíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

Přelijeme marinádou, promícháme a necháme naložené v lednici asi 6 hodin odpočívat.

Těsně před grilováním nakrájíme ananas, fíky, cuketu, cibuli a papriku.

Všechny suroviny napícháme na bambusové špejle a opékáme nad ohněm. 

Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem nebo opéčenými bramborami a čtvrtkou citrónu. 

 

2 porce | doba přípravy 20 minut | 1195 kJ / 286 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Krůtí prso plněné chřestem
4
porce
obtížnost
907 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Saláty
Obědy
Obědový salát s lososem a chřestem
1
porce
obtížnost
1670 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Milan Buška

V době, kdy jsem začínal s programem, má dcera odletěla na roční pobyt na Nový Zéland. Představa, že ji přivítám a obejmu s 20 kg dole, mě poháněla nesmírně kupředu.

Miluše Doležalová

Změna nastala při nástupu do penze, nabrala jsem během 5 let 20 kg