Zapečená cuketa s quinoou a kozím sýrem

Suroviny

4 kulaté cukety (můžete použít malé klasické)
100 g quinoi (nevařené)
1 střední cibule
2 stroužky česneku
110 g měkkého kozího sýra
150 g čerstvého špenátu
1 lžíce ghí
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
opražená dýňová semínka

2
porce
obtížnost
1843 kJ / porce

Postup

Předehřejeme troubu na 170°C. Uvaříme quinou podle návodu (nezapoměňte ji proprat horkou vodou, aby se zbavila hořkosti )

Cukety omyjeme, ořízneme konce a vydlabeme dužinu. Pokud používáme cukety klasického tvaru, rozřízneme je podélně na půl a též vydlabeme dužinu.

Na lžičce GHÍ si orestujeme cibulku do měkka, přidáme hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavíme, česnek musí jen zavoňet, jakmile ho osmahneme moc, bude hořký.

Směs posolíme a opepříme podle chuti, nadrobíme do ní kozí sýr, přidáme quinou a dobře promícháme.

Směsí si naplníme cukety.

Naplněné cukety pečeme asi 45 minut, pokud půjde o cukety klasického tvaru, stačí 30 minut a méně.

Hotové servírujeme posypané dýňovými semínky, můžeme přidat i špetku čerstvých bylinek.

2 porce | doba přípravy 50 minut | 1843 kJ / 440 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Zapékaný lilek
4
porce
obtížnost
589 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Detoxikační omeleta
1
porce
obtížnost
692 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc