150 g mrkve
100 g červené řepy
2 PL olivového oleje
90 g hovězího masa
2 špetky soli
1 špetka pepře
40 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 ČL pažitky
Mrkev a řepu očistíme, nakrájíme na hranolky a pokapeme jednou polévkovou lžící olivového oleje.
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme zbylým olejem a necháme chvilku odležet.
Na rozpálený gril si připravíme alobalové grilovací plechy, nebo grilujeme bez nich, a začneme na ně pokládat připravené zeleninové hranolky a maso. Maso otáčíme asi každé tři minuty, aby bylo dostatečně propečené z obou stran tak, jak nám to bude vyhovovat. Zeleninu necháme grilovat asi 30 minut a průběžně otáčíme.
Maso se zeleninou podáváme s domácím dresingem, který připravíme ze zakysané smetany, prolisovaného česneku a nadrobno nakrájené pažitky.
1 porce | doba přípravy 50 minut | 1591 kJ / 380 kcal
Vhodné pro celou rodinu, sportovce, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny