Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel

Suroviny

200 g červené čočky
300 ml rýžového nápoje Provamel
120 ml smetany Provamel
2 lžíce biomásla
1 malá cuketa
1 malý kousek zázvoru
1 malý pórek
250 g batátů
4 lžíce tamari
2 lžíce umeocta
1 lžička kari
1 lžička kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 lžička mořské soli
malá hrst čerstvého koriandru

4
porce
obtížnost
1207 kJ / porce

Postup

Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.

Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte.

Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte.

Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smetanou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.

Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem. 

Recepty jsou vyrobené z produktů Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

 

4 porce | doba přípravy 35 minut | 1207 kJ / 288 kcal

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Panenka s grilovanou zeleninou
4
porce
obtížnost
1891 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Burger s volským okem a omáčkou z řapíkatého celeru
4
porce
obtížnost
1979 kJ / porce

Vaše proměny

Petra Wojnarová

Největší radost mám z toho, že jsem se pro svého manžela stala znovu atraktivní, a i když mě nikdy v hubnutí nepodpořil, teď jen chodí a chlubí se, co jsem dokázala

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí