Jahelno-bramborové šťouchance se špenátem

Suroviny

500 g brambor
250 g jáhel
řepkový nebo sezamový olej
1 cibule
sojová omáčka (nejlépe Tamari či Johsen Shoyu v bio kvalitě)
upravený čerstvý či mražený špenát
dle chuti čerstvé bylinky

3
porce
obtížnost

Postup

Jáhly řádně propereme a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak asi 15 min v osolené vodě vaříme a necháme 10 min odstát.

Zatím oloupeme a uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova cibulku, přidáme uvařené jáhly a brambory. Promícháme a necháme trochu osmahnout, pak společně rozšťoucháme a opět promícháme.

Dochutíme solí a sojovou omáčkou. Podáváme se špenátem, případně posypané čerstvými bylinkami.

Přejeme dobrou chuť!

3 porce | doba přípravy 20 minut

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bílkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Další recepty

15 minut
Hlavní jídla
Králík à la svíčková
4
porce
obtížnost
2248 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Lososové balíčky
4
porce
obtížnost
1821 kJ / porce

Vaše proměny

Andrea Horáková

Jak to udělat, když ráda jím a pokud jsem nervózní, ještě si něco přidám navíc?

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Michaela Pařízková

Plno nových chutných jídel a kila šla sama dolů