200 g jáhel
150 g biomásla
100 ml biomléka
100 g strouhaného kokosu
100 g rozinek
1 lžička skořice
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
Strouhaný kokos nebo čokoláda na obalování
Rozinky s kokosem zalijte vroucí vodou a nechte namočené stranou až do doby, kdy je budete přidávat do vytvořené hmoty.
Jáhly nejprve spařte vroucí vodou, promíchejte šlehací metlou, dobře properte a sceďte. Vložte jáhly do hrnce, dolijte požadovaným množstvím vody, lehce osolte a vařte 20 minut na mírném zdroji. Při vaření nemíchejte.
Do hrnce s uvařenými jáhlami přidejte máslo, mléko, strouhaný kokos, rozinky a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte a spojte ve vláčnou hmotu.
Jakmile směs částečně vychladne, tvarujte malé kuličky, které můžete obalit ve strouhaném kokosu.
Tip: Rozinky lze nahradit brusinkami
Tento dezert je bezlepkový
Recepty jsou vyrobené z produktu Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop
doba přípravy 50 minut | 14833 kJ / 3545 kcal