Jáhlové kuličky s mandlemi a kokosem

Suroviny

200 g jáhel
150 g biomásla
100 ml biomléka
100 g strouhaného kokosu
100 g rozinek
1 lžička skořice
150 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
Strouhaný kokos nebo čokoláda na obalování

obtížnost
14833 kJ / porce

Postup

Rozinky s kokosem zalijte vroucí vodou a nechte namočené stranou až do doby, kdy je budete přidávat do vytvořené hmoty.

Jáhly nejprve spařte vroucí vodou, promíchejte šlehací metlou, dobře properte a sceďte. Vložte jáhly do hrnce, dolijte požadovaným množstvím vody, lehce osolte a vařte 20 minut na mírném zdroji. Při vaření nemíchejte.

Do hrnce s uvařenými jáhlami přidejte máslo, mléko, strouhaný kokos, rozinky a vanilkový cukr. Vše dobře promíchejte a spojte ve vláčnou hmotu.

Jakmile směs částečně vychladne, tvarujte malé kuličky, které můžete obalit ve strouhaném kokosu.

Tip: Rozinky lze nahradit brusinkami 

Tento dezert je bezlepkový

 


Recepty jsou vyrobené z produktu Country life.
www.countrylife.cz/bio-e-shop

doba přípravy 50 minut | 14833 kJ / 3545 kcal

Další recepty

15 minut
Dezerty
Vánoční recepty
Perníčky
100
porcí
obtížnost
160 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Obědy
Pohanková palačinka s bylinkovou náplní
6
porcí
obtížnost
1141 kJ / porce

Vaše proměny

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat