100 g tofu natural nebo uzeného
lžička sezamového nebo olivového oleje
2 lžíce přírodní sójové omáčky
½ malé cukety
½ mrkve
listy bazalky
½ červené papriky
4 listy rýžového papíru
omáčka:
1 lžíce arašídového másla
2 lžíce přírodní sójové omáčky
2 lžičky limetkové šťávy
1 lžička sirupu z agáve
4 lžíce vody
Tofu i zeleninu nakrájíme na hranolky.
Neochucené tofu pokapeme sójovou omáčkou.
Olej rozehřejeme v pánvi a tofu na něm opečeme.
Zeleninu krátce spaříme v horké vodě.
Rýžový papír smočíme v teplé vodě, aby změknul a byl vláčný.
Položíme si jej na prkénko a do spodní části naskládáme ¼ připravených ingrediencí (opečené tofu a spařenou zeleninu) a bazalkový list.
Okraje papíru přeložíme zprava i zleva.
Spodní okraj papíru přeložíme a závitek začneme směrem nahoru rolovat, dobře utahujeme, ale dáváme pozor, aby se papír neroztrhnul.
Ingredience na omáčku smícháme pomocí metličky nebo vidličky.
TIP: místo bazalkových listů můžete použít např. listy koriandru.
Rýžový papír i arašídové máslo je dnes k sehnání i v běžných větších supermarketech.
4 porce | doba přípravy 25 minut | 469 kJ / 112 kcal