Krémová kukuřičná polévka

Polévka nemusí být vždy nutně vývar. Pokud máte rádi polévky, vyzkoušejte krásně žlutou, krémovou kukuřičnou. Bude chutnat Vám i vašim dětem.

Suroviny

1 lžíce másla
1 nadrobno pokrájená cibule
300 g mražené kukuřice
1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 rýžová smetana
sůl

2
porce
obtížnost
1470 kJ / porce

Postup

Ve větším kastrolu rozehřejeme lžíci másla. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvíli restujeme. Přidáme kukuřici a vše podlijeme vývarem, ale jen tolik, aby byla kukuřice pod hladinou, zbytek vývaru si necháme stranou. Osolíme a necháme chvíli povařit. Jakmile kukuřice změkne, rozmixujeme ji ponorným mixérem dohladka. Zalijeme trochou rýžové smetany na zjemnění. Dle požadované hustoty a chuti přiléváme buď smetanu nebo vývar. Polévka musí zůstat krémová, abychom ji nemuseli zahušťovat.

TIP: Krémové zeleninové polévky: Svou krémovou strukturu získají díky velkému obsahu zeleniny. Pokud použijeme hodně zeleniny a její část vždy rozmixujeme, není třeba polévku zahušťovat. Pamatujte, že polévka, kterou je třeba zahustit, obsahuje buď příliš mnoho vody, nebo příliš málo zeleniny. Když už to musí být, použijte raději rozmixovaný uvařený brambor než mouku. Pokud se vám bude zdát polévka příliš sladká, můžete dochutit trošku chilli.

2 porce | doba přípravy 30 minut | 1470 kJ / 351 kcal

Další recepty

15 minut
Obědy
Cizrnová omáčka s quinoou
4
porce
obtížnost
1631 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Letní avokádová polévka
2
porce
obtížnost
1772 kJ / porce

Vaše proměny

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc

Marek Varkoček

Žádné hladovění, jenom změna stravovacích návyků a skladba jídla

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo