Krůtí medailonky pečené v papilotě s mrkví a batáty

Krůta je vhodnou alternativou za kuře. Krůtí maso je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku (a to maso z krůtích prsíček, které má pouze 0,9 % tuku a 24 % bílkovin). Ve spojení s batáty a mrkví tvoří zajímavou chuťovou obměnu známé klasické kombinace kuře a brambory.

Suroviny

300 g krůtích prsou
240 g mrkve
150 g batátů
40 g cibule
10 g oleje nebo másla
100 g brambor
2 polévkové lžíce suchého bílého vína
1 stroužek česneku
1 špetka soli
1 špetka mletého pepře

2
porce
obtížnost
1600 kJ / porce

Postup

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky.

Mrkev, batáty, brambory, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na větší kousky. Vše smícháme, zlehka ochutíme solí a hrubě mletým pepřem.

Připravenou směs vložíme do pečicího papíru, podlijeme trochou vína a pokapeme olejem. Papír svážeme provázkem, dáme na plech a pečeme 50 minut ve vyhřáté troubě na 160 °C.

Pokud budete jídlo volit jako večeři, je dobré omezit velikost přílohy.

Před koncem pečení papír otevřeme a vše zapečeme.

2 porce | doba přípravy 50 minut | 1600 kJ / 382 kcal

Vhodné pro diabetiky, zdroj bílkovin, nízký GI

Tuky
7,0 g
Sacharidy
36,0 g
Bílkoviny
41,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Hovězí karbanátky s bramborami, hořčicí a cibulí
4
porce
obtížnost
1646 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Grilované maso s omáčkou z kořenové zeleniny a pohankou
4
porce
obtížnost
2339 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Schrammová

Jsem teď mnohem spokojenější, protože vidím, že to jde i v mém věku

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Petra Panská

Manžel a kolegové v práci mi říkali, že je to už vidět, jak jsem zhubla, a že mi to sluší