Kuřecí prso s cuketovým rizotem

Kuřecí maso je pro naše tělo lehce stravitelné, obsahuje málo tuků a zároveň mnoho bílkovin. Rýže a cuketa dodají potřebnou energii a vitaminy a báječný oběd s nádechem Itálie je na světě.

Suroviny

120 g kuřecích prsou
5 ml olivového oleje
30 g cibule
55 g rýže arborio
15 g kozího sýra
5 g másla
100 g cukety
větvička rozmarýnu
špetka soli
špetka pepře

1
porce
obtížnost
1977 kJ / porce

Postup

Na pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme k ní rýži a rychle orestujeme. Poté rýži osolíme, opepříme a zalijeme vodou, aby zůstala akorát ponořená. 

Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a průběžně doléváme vodu, dokud nebude rýže měkká. Pak už jen vmícháme sýr a můžeme ještě dochutit. 

Mezitím, co se vaří rizoto, si v pánvi rozpálíme olej spolu s větvičkou rozmarýnu a z obou stran na něm opečeme omyté a osušené maso. 

Dobře propečené maso dochutíme podle potřeby a podáváme spolu s rizotem.

TIP: Kuřecí maso můžeme nahradit krůtím. Krůta je vhodnou alternativou kuřete, protože i krůtí maso je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 1977 kJ / 473 kcal

Zdroj bílkovin, vhodné pro sportovce

Tuky
13,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bílkoviny
36,0 g
Vláknina
2,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Palačinky s krémovým špenátem
1
porce
obtížnost
2006 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Kuřecí závitky s pohankou
4
porce
obtížnost
1993 kJ / porce

Vaše proměny

Marta Tonarová

Člověk si pořád říká, že to není tak hrozné. Ale když dojde na fotky z dovolené...

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Milena Vogeltanzová

Po klasických dietách šla kila znovu nahoru, někdy i o nějaké to kilo víc