120 g kuřecích prsou
5 ml olivového oleje
30 g cibule
55 g rýže arborio
15 g kozího sýra
5 g másla
100 g cukety
větvička rozmarýnu
špetka soli
špetka pepře
Na pánvi rozpálíme máslo a opečeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Až začne zlátnout, přidáme k ní rýži a rychle orestujeme. Poté rýži osolíme, opepříme a zalijeme vodou, aby zůstala akorát ponořená.
Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a průběžně doléváme vodu, dokud nebude rýže měkká. Pak už jen vmícháme sýr a můžeme ještě dochutit.
Mezitím, co se vaří rizoto, si v pánvi rozpálíme olej spolu s větvičkou rozmarýnu a z obou stran na něm opečeme omyté a osušené maso.
Dobře propečené maso dochutíme podle potřeby a podáváme spolu s rizotem.
TIP: Kuřecí maso můžeme nahradit krůtím. Krůta je vhodnou alternativou kuřete, protože i krůtí maso je lehce stravitelné, obsahuje velké množství bílkovin a málo tuku.
1 porce | doba přípravy 30 minut | 1977 kJ / 473 kcal
Zdroj bílkovin, vhodné pro sportovce