Pstruh na červeném víně s rýží

Do jídelníčku bychom neměli zapomínat zahrnovat ryby. Jsou lehké a optimální k zařazení do redukčních výživových plánů. Pstruh na červeném víně doplněný o rýži nám zaručí chutný oběd nebo večeři. Pstruh obsahuje stejně jako další ryby Omega 3 mastné kyseliny. Hnědá rýže je vhodnější náhradou za klasickou bílou, protože obsahuje více minerálních látek a vlákniny.

Suroviny

90 g pstruha duhového
60 g šalotky
50 ml suchého červeného vína
10 ml olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
špetka chilli vloček
50 g polníčku
60 g hnědé rýže

1
porce
obtížnost
2066 kJ / porce

Postup

Rýži uvaříme podle návodu na obalu.  

V hrnci zahřejeme víno, přidáme šalotku nakrájenou na čtvrtky a vaříme na mírném plameni, dokud cibule nezměkne. Až se množství vína zredukuje cca na polovinu, přidáme polovinu oleje, chilli vločky, sůl a pepř a ještě krátce povaříme. 

Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, opepříme a na zbytku oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova. Podáváme s vinnou omáčkou se šalotkami, rýží a salátem z polníčku.

Polníček můžeme jíst jen tak nebo ho lehce ochutíme pár kapkami citrónové šťávy, solí a pepřem.

1 porce | doba přípravy 30 minut | 2066 kJ / 494 kcal

Zdroj bílkovin, nízký glykemický index, vhodné pro sportovce

Tuky
16,0 g
Sacharidy
58,0 g
Bílkoviny
26,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Obědy
Večeře
Zelná polévka se šunkou a houbami
2
porce
obtížnost
1282 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Večeře
Svačiny
Wrapy s avokádem
2
porce
obtížnost
1659 kJ / porce

Vaše proměny

Dagmar Pflegerová

Jak říkám známým a příbuzným: jím všechno, ale jinak poskládané, jiné velikosti porcí

Jaroslav Koťátko

Mojí motivací byla změna stravovacích návyků

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo