Květáková polévka s celozrnnými noky

Polévka jako hlavní chod

Suroviny

1 menší květák
1 mrkev
2 oloupané brambory
1 pórek
750 ml vody
majoránka, muškátový oříšek
sůl
1 vejce
špetka soli
1 lžíce (obilného) mléka
2 lžíce celozrnné špaldové mouky

4
porce
obtížnost
424 kJ / porce

Postup

Očistěte a nakrájejte na větší kousky mrkev, brambory a pórek.

Zeleninu společně s květákem dejte vařit do vody a přidejte koření a sůl. Polévku nechte vařit asi 10 minut. Pak ji odstavte a rozmixujte.

Mezitím si připravte noky z celozrnné mouky.

Rozklepněte celé vajíčko do hrníčku, ušlehejte ho se špetkou soli, přidejte mléko a nakonec celozrnnou špaldovou mouku.

Květákový krém přiveďte znovu k varu a lžičkou tvarujte noky. Nechte je provařit přibližně 2 minuty.

4 porce | doba přípravy 30 minut | 424 kJ / 101 kcal

Tuky
2,0 g
Sacharidy
16,0 g
Bílkoviny
6,0 g
Vláknina
5,0 g

Další recepty

15 minut
Polévky
Vánoční recepty
Obědy
Večeře
Rybí vývar s filety
4
porce
obtížnost
1400 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Polévky
Obědy
Večeře
Celerová polévka
4
porce
obtížnost
1014 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutí, o kterém jsem netušila, že mi změní život