200 g celozrnné špaldové mouky
100 g másla
50 g medu
1 žloutek
strouhaná kůra z půlky citrónu
kvalitní džem na slepení (rybíz, višně)
Máslo, žloutek, citrónovou kůru a rozpuštěný med utřeme do pěny a poté přidáme mouku. Vypracujeme vláčné těsto a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici.
Po vytažení z lednice necháme těsto chvíli povolit, vyválíme na cca 3 mm vysoký plát a formičkami na linecké cukroví vykrajujeme kolečka, srdíčka, hvězdičky apod. vždy v sudém počtu.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 10 minut. Upečené a vychladlé tvary slepujeme džemem.
Linecké cukroví uschováme v chladu alespoň týden, aby se rozleželo.
TIP: Mouku můžeme vyměnit za kokosovou, pohankovou či jinou bezlepkovou variantu.
TIP 2: Vyzkoušejte také Linecké cukroví z kaštanové mouky.
40 porcí | doba přípravy 60 minut | 77 kJ / 18 kcal
Pečené