Lívanečky z pohankové mouky a kefíru

Také jste milovníky lívanců? Vyzkoušejte tento recept z kefíru a pohankové mouky. Kefír je zdrojem prospěšných probiotických kultur a pohanková mouka je navíc bezlepková, takže je vhodná i pro ty, kteří mají s lepkem problémy. Ricotta má málo kalorií, a proto je vhodná při redukci, a je lehce stravitelná.

Suroviny

75 ml kefírového mléka
1 slepičí vejce velikosti S
35 g pohankové mouky
sůl
kokosový olej na opékání
45 g ostružin
50 g ricotty

1
porce
obtížnost
1513 kJ / porce

Postup

Kefír smícháme s vajíčkem, moukou a špetkou soli.

Pánev lehce potřeme olejem, necháme zahřát a opatrně vlijeme těsto do tvaru lívanečků. Opékáme na mírném ohni z obou stran.

Hotové lívance dáme na talíř, poklademe ostružinami a ozdobíme ricottou.

1 porce | doba přípravy 20 minut | 1513 kJ / 362 kcal

Vhodné pro: celou rodinu, pro vegetariány, zdroj bílkovin

Tuky
16,0 g
Sacharidy
37,0 g
Bílkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Antioxidační koláč
6
porcí
obtížnost
1390 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Dezerty
Banánovo-kokosový chlebíček
10
porcí
obtížnost
483 kJ / porce

Vaše proměny

Hong Ngo

Po porodu jsem přibrala 25 kg. Nyní jsem velice spokojená. Všichni tvrdí, že vypadám mladší

Petr Polák

Jedl jsem nepravidelně, většinou jsem byl celý den v práci bez jídla a večer si dopřával „hody“

Helena Vyvlečková

Nejhorší bylo, že jsem si pomalu přestala důvěřovat