Masové karbanátky s cuketou, amarant, volské oko a červená řepa

Připravte si vydatný oběd z hovězího masa a cukety a s bohatou přílohou, který vás v chladnějších dnech zahřeje a zasytí. Hovězí maso a vejce jsou zdrojem kvalitních bílkovin. Červená řepa dodá důležité vitaminy a minerální látky. Amarant je méně tradiční obilnou přílohou, která stojí za vyzkoušení.

Suroviny

400 g libového hovězího masa
200 g slepičích vajec (4 ks)
50 g červené cibule (1 ks)
5 g česneku (1 stroužek)
200 g nakládané červené řepy
½ l zeleninového vývaru
1 cuketa
300 g amarantu
sůl
pepř
bylinky (dle chuti, např. rozmarýn, tymián apod.)

4
porce
obtížnost
2300 kJ / porce

Postup

Hovězí maso si nejlépe umeleme sami na mlýnku doma a dáme do mísy. Přidáme najemno nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a přidáme bylinky. Cuketu nastrouháme na jemném struhadle do druhé mísy, vymačkáme z ní všechnu vodu, přidáme k masu a vše pořádně promícháme.

Ze směsi tvoříme placičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 °C na cca 20 minut.

Volské oko připravíme standardně na nepřilnavé pánvi bez tuku.

Amarant připravíme v zeleninovém vývaru (nebo ve vodě) podle návodu na sáčku.

Podáváme s nakládanou červenou řepou.

4 porce | doba přípravy 60 minut | 2300 kJ / 550 kcal

Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
55,0 g
Bílkoviny
39,0 g
Vláknina
8,0 g

Další recepty

15 minut
Obědy
Večeře
Kuřecí stehno, dušené zelí a opečené brambory
4
porce
obtížnost
1920 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Obědy
Večeře
Burger s volským okem a omáčkou z řapíkatého celeru
4
porce
obtížnost
2771 kJ / porce

Vaše proměny

Barbora Tesařová

Objevila jsem další potraviny jako avokádo, bulgur, nové úpravy masa a kombinace různých jídel

Jan Zunt

Zhubl jsem 25 kg a nevidím důvod se vracet k původní životosprávě

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála