Netradiční fazolkový salát se sardelkami

Křupavé fazolky v kombinaci s výrazným citrónem a aromatickými sardelkami osloví nejen milovníky salátů. Kromě toho, že si na tomto neobvyklém salátu skvěle pochutnáte, dodáte svému tělu také spoustu vitaminů a minerálních látek, které jsou v zelených fazolkách obsaženy

Suroviny

500 g čerstvých zelených fazolek
4 lžíce panenského olivového oleje
10 sardelových řezů
25 kaparů
šťáva z 1 citrónu
sůl
pepř

4
porce
obtížnost
927 kJ / porce

Postup

Do velkého hrnce dáme vodu, kterou osolíme a přivedeme k varu. Poté do ní vsypeme fazolky a necháme asi 3 minuty vařit. Pak je rychle scedíme a propláchneme studenou vodou. Fazolky si tak zachovají nejen křehkost, protože se zastaví proces varu, ale také sytě zelenou barvu.

Zálivku připravíme tak, že kapary a sardelky nasekáme nadrobno, dáme do salátové mísy a promícháme s citrónovou šťávou a 4 lžícemi oleje.

Fazolky se zálivkou důkladně promícháme a ihned podáváme.

4 porce | doba přípravy 15 minut | 927 kJ / 222 kcal

Vhodné pro diabetiky, zdroj vlákniny, nízký GI

Tuky
13,0 g
Sacharidy
5,0 g
Bílkoviny
18,0 g
Vláknina
4,0 g

Další recepty

15 minut
Dezerty
Večeře
Svačiny
Snídaně
Lívanečky z pohankové mouky a kefíru
1
porce
obtížnost
1513 kJ / porce
akce
Jak vám test metabolismu pomůže ke štíhlé postavě??
15 minut
Hlavní jídla
Obědy
Večeře
Grilovaná zelenina s těstovinami
4
porce
obtížnost
1547 kJ / porce

Vaše proměny

Monika Vlčková

Začala jsem sama nějakým způsobem hubnout, moc to ale nešlo

David Kutěj

Bál jsem se, zda nejde o další dietu v prášku

Monika Hrkalová

Konečně jsem na váze, kterou jsem si přála