50 g slepičího vejce (1 ks)
40 g bílků ze slepičích vajec (ze 2 vajec)
30 g baby špenátu (1 hrst)
30 g rukoly (1 hrst)
10 g loupaných slunečnicových semínek (1 polévková lžíce)
50 ml čerstvého polotučného mléka
3 g soli (0,5 čajové lžičky)
3 g pepře (0,5 čajové lžičky)
5 g přepuštěného másla (ghí, 1 čajová lžička)
25 g žitného knäckebrotu (2 ks)
V misce rozšleháme vidličkou vajíčko, bílky a mléko a vmícháme také sůl a pepř. Přidáme rukolu, špenát a slunečnicová semínka a ještě jemně promícháme.
Směs vlijeme na rozpálenou pánvičku potřenou přepuštěným máslem (ghí) a z obou stran osmažíme.
Podáváme s žitným knäckebrotem.
1 porce | doba přípravy 15 minut | 1240 kJ / 296 kcal
Vhodné pro diabetiky, vhodné pro sportovce, vhodné pro děti, vhodné pro vegetariány, zdroj bílkovin, zdroj vlákniny